Polityka prywatności

I. Polityka prywatności i ochrony danych


1. Informacje ogólne


Niniejsza Polityka Prywatności określa zasady przetwarzania i ochrony danych osobowych przekazanych przez Użytkowników w związku z korzystaniem przez nich usług oferowanych w ramach serwisu  www.meblopol24.pl. W trosce o bezpieczeństwo powierzonych nam danych zobowiązujemy się do starannego przechowywania i zabezpieczania danych osobowych. W tym celu opracowaliśmy wewnętrzne procedury i zalecenia, które mają zapobiec udostępnieniu danych osobom nieupoważnionym. Kontrolujemy ich wykonywanie i stale sprawdzamy ich zgodność z odpowiednimi aktami prawnymi - ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną, a także wszelkiego rodzaju aktach wykonawczych i aktach prawa wspólnotowego, w szczególności Rozporządzenia PE i RE 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych (RODO). Zgodnie z art. 13 w/w rozporządzenia  (Dz. Urz. UE L 119 z 04.05.2016) informujemy, iż:

    1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Towarzystwo Gospodarcze MEBLOPOL Sp. z o.o. z siedzibą w Poznaniu ul. Bogusławskiego 11, 60-214,KRS 0000066140, NIP 779-00-00-327, REGON 001279607
    2. Kontakt z Administratorem/Inspektorem Ochrony Danych - sod@meblopol.pl,
    3. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu realizacji zamówienia - na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. b ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. lub na podstawie odrębnej zgody na podstawie Art. 6 ust. 1 lit. a w/w rozporządzenia.
    4. Odbiorcami Pani/Pana danych osobowych będą podmioty uczestniczące w realizacji zamówienia, między innymi; firmy kurierskie oraz przewoźnicy, firmy zbierające opinie klientów o sklepie, firmy pozycjonujące, firma obsługująca czat/komunikator, witryny i programy analizujące ruch na stronie, firmy obsługujące płatności elektroniczne. Wszystkie firmy, które uczestniczą w procesie realizacji zamówienia przetwarzają dane na podstawie umowy powierzenia danych lub w ramach udostępnienia na podstawie odrębnych przepisów prawa.
    5. Pani/Pana dane osobowe przechowywane będą przez okres 6 lat liczone od chwili realizacji zamówienia.
    6. Posiada Pani/Pan prawo do żądania od administratora dostępu do danych osobowych, prawo do ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania oraz prawo do przenoszenia danych
    7. Ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego
    8. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, jednakże odmowa podania danych może skutkować brakiem możliwości realizacji zamówienia

2. Informacje szczegółowe

  1. Serwis realizuje funkcje pozyskiwania informacji o użytkownikach i ich zachowaniach w następujący sposób:
    • poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach informacje
    • poprzez gromadzenie plików “cookies” [patrz polityka plików “cookies”].
    • w ramach odwiedzin na stronie www.meblopol24.pl mogą być zbierane dane o numerach IP użytkowników.
  2. Dane podane w formularzu są przetwarzane w celu wynikającym z funkcji konkretnego formularza np. w celu dokonania procesu obsługi kontaktu informacyjnego.
  3. Zastrzegamy sobie prawo do zmiany w polityce ochrony prywatności serwisu, na które może wpłynąć rozwój technologii internetowej, ewentualne zmiany prawa w zakresie ochrony danych osobowych oraz rozwój naszego serwisu internetowego. O wszelkich zmianach będziemy informować w sposób widoczny i zrozumiały.
  4. Administrator nie odpowiada za szkody wyrządzone w wyniku udostępnienia przez Klienta osobom trzecim haseł, dostępów do podanego konta e-mail, loginów, linków do śledzenia losów zamówienia oraz innych danych niepublicznych przekazanych w celu realizacji zamówienia lub też jeżeli osoba trzecia weszła w posiadanie tych danych niezgodnie z prawem (kradzież danych osobowych, włamanie do systemów informatycznych, włamanie na konta pocztowe).
  5. W razie wątpliwości co któregokolwiek z zapisów niniejszej polityki prywatności jesteśmy do dyspozycji - nasze dane znaleźć można w zakładce - KONTAKT.


II. Polityka plików "cookies"

Informujemy, witryna www.meblopol24.pl używa plików cookie.

Pliki cookie to pliki zapisywane na urządzeniu (komputer, tablet, smartfon), na którym zainstalowana jest przeglądarka internetowa, za pomocą której użytkownik przegląda strony internetowe www.meblopol24.pl.

Przeglądając strony użytkownik www.meblopol24.pl wyraża zgodę na używanie plików cookie przez fakt zezwalania na obsługę tych plików w konfiguracji przeglądarki internetowej.

Jeżeli użytkownik nie wyraża zgody na używanie plików cookie, powinien wyłączyć ich obsługę w przeglądarce internetowej ( poprzez zmianę konfiguracji przeglądarki internetowej zgodnie z instrukcją obsługi użytkowanej przeglądarki) lub zrezygnować z przeglądania stron www.meblopol24.pl.

Pliki cookie na stronie www.meblopol24.pl są używane wyłącznie dla celów:

  • uzyskiwania informacji o tym, czy użytkownik wszedł na stronę po raz pierwszy czy też wcześniej już odwiedzał naszą witrynę

  • zbierania anonimowych informacji służących do obliczania statystyk odwiedzin serwisu oraz badania sposobu przeglądania naszych stron przez internautów

  • przechowywania informacji o adresie URL, z którego użytkownik przeszedł na stronę www.meblopol24.pl.

 

Tożsamość użytkownika stron www.meblopol24.pl nie jest ujawniana za pomocą plików cookie.

Pliki cookie na stronie www.meblopol24.pl nie przechowują żadnych danych osobowych użytkownika.

Na urządzeniu użytkownika mogą być również zapisywane pliki cookie pochodzące z witryn internetowych podmiotów trzecich: Google, Facebook, Twitter. Informacje na temat plików cookies pochodzących z tych witryn można znaleźć na stronach internetowych należących do tych podmiotów.

do góry
{nocache:5d7e176ce48d9ca30beeecf5d979edb4#0}
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl